Zaklada “Profesor dr. Josip Sabol” sudjelovala je u događanju kada je Osnovna škola Hodošan na Cvjetnicu, 9. travnja dvanaesti puta za redom organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivnom  Pisanica. Za ovu priliku Zaklada „Profesor dr. Josip Sabol“ je učenicima škole za praćenje suvremene nastave poklonila dva kompleta interaktivnih ploča (tzv. pametnih ploča) s projektorima i nosačima. Ovog puta svoj štand sa ukrasnima sapunima, i ručano oslikanim svijećama i jajima imala  je i Zaklada „Profesor dr. Josip Sabol“.
Svetu misu vodio je župnik Darko Kelemenić.

U uvodnom dijelu ravnatelj Ivan Barić je opisao najnovije sretne i pozitivne događaje koji su obilježili pripremu  12. Pisanice. Pozdravio je većinu članova Upravnog vijeća Zaklade „Profesor dr. Josip Sabol“, najvećeg ovogodišnjeg donatora. Školi će dobro doći dva kompleta interaktivnih ploča u vrijednosti 24.047,50 kuna. U ime Zaklade govorio je predsjednik Upravnog vijeća Predrag Brezničar. Ravnatelj je pozdravio i novog prijatelja, saborskog zastupnika Darka Horvata i njegovu ekipu na općinskoj razini.


Nakon mise u športskoj dvorani otvoren je radostan izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta. Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od rekordnih 13.990 kuna.

Zaklada ovim putem zahvaljuje svima koji su kupnjom  artikala  potpomogli Zakladu.